<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> orkest


Home
Welkom
Kapelmeester

Orkest

Agenda

Discografie

Video

Liedteksten

Foto's
Pers

Egerland
Ernst Mosch Biografie
Radio
Contact
Links
Gastenboek

Het Orkest is samengesteld naar het voorbeeld van
ERNST MOSCH und seine Original Egerländer Musikanten

Rijnhal 14 december 2005


 


Geert Sprick.
Geboren te Neede (Gld). In deze plaats de basis school en middelbaar onderwijs gevolgd. In 1967 begonnen met trompetlessen op de muziekschool en bij de plaatselijke harmonie. Volgde daarna aan het Twents Conservatorium trompetlessen bij de heer G.Kerkhoff en orkestdirectie bij de heer van Diepenbeek.In 1971 werd hij aangenomen als dirigent bij de Bargkapel, een Egerländerblaasorkest in het Gelderse Barchem. Hiermee bereikte hij in 1975 de titel Landskampioen.
Omstreeks deze tijd kwam hij ook bij het orkest van Freddy Golden.
Sinds 1977 is hij docent klein koper aan de Triangel.
Van ± 1975 tot 1983 en 1988 tot 2000 deel uitgemaakt van de trompet sectie van 'the Millennium Jazz Orchestra', toen nog spelend onder de naam 'Rythm, Reeds and Brass' later 'Big Band Barchem'.

In 1981 werd hij door de Glanerbrugger Muzikanten benaderd om bij hun als orkestleider in dienst te treden en dit orkest specialiseerde zich in het spelen van de originele Egerländer (Boheemse) blaasmuziek.
1983 was het jaar dat hij door de Skymasters werd gevraagd en in 1988 door het K.R.O. Huisorkest. Gedurende deze jaren ook meegewerkt in diverse radio en T.V. orkesten aan verschillende programma`s.
Sinds 1995 speelt hij bij 'the Ramblers', ‘s werelds oudste, nog steeds spelende dansorkest en geeft hij aan twee Muziekscholen trompet- en ensemble les.
Tevens presenteert hij sinds 1994 een wekelijks radioprogramma bij RTV-Oost over blaasmuziek getiteld 'Even Uitblazen'.
In het orkest van Herman is hij de 1ste flügelhornist en neemt hij zang en de presentatie van de show voor zijn rekening.

naar boven


Cyrille van Poucke
Studeerde hoofdvak trompet aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Klaas Kos van 1981 tot 1988. Gedurende zijn studie speelde hij veelvuldig met verschillende Nederlandse top orkesten als ook met het Nationaal Jeugd Orkest en het Schlesswig Holstein Musik Festival Orkest (o.l.v. Leonard Bernstein, Segiu Celibidach en Georg Solti). Vanaf 1987 tot 1991 speelde hij in het Radio Kamer Orkest, van 1991 tot juli 2005 was Cyrille eerste trompettist van het Nederlands Radio Symfonie Orkest en sinds augustus 2005 is hij eerste trompettist van de Radio Kamer Filharmonie. Ook speelde hij regelmatig met grote symfonie orkesten in Duitsland (Münchner Philharmoniker, Düsseldorfer Synfoniker, Berliner Synfonie Orchester, Synfonie Orkest van de WDR en de Deutsche Kammerphilharmonie), Belgie (Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen) en Spanje (Orquesta de Cadaques).

Cyrille is een veelzijdig musicus; hij was te horen als solist in o.a. het Holland Festival (premiere van “Orchester Finalisten” van K.H. Stockhausen, het Schlesswig Holstein Musik Festival (alwaar hij de “Windsor Prijs”in ontvangst mocht nemen), het Hong Kong Music Festival en de Salzburger Festspiele.
Hij heeft gespeeld met kamermuziek ensembles als de Amsterdamse Bach Solisten, het Nederlands Blazers Ensemble, het Amsterdam Brass Quintet (prijswinnaar in het internationale concours van Narbonne), German Brass en het Combattimento Consort Amsterdam.
Ook vertolkte hij trompetpartijen in musicals als Cats, Phantom of the Opera en Miss Saigon.Van 2002 tot 2005 gaf hij trompet les aan de Folkwang Hochschule in Essen. Sinds 2003 geeft hij workshops in CreativeMusicMaking.
Regelmatig speelt hij met de Holland Wind Players, Camerata Amsterdam en het Residentie Bach Orkest.
Op Egerländergebied heeft hij zijn sporen verdiend als dirigent van de Bargkapel en trompettist van de Glanerbrugger Muzikanten. Thans is hij actief als trompettist in het orkest van Herman Engelbertinck. naar boven

Johan van den Berg

 

 

 

 

naar boven


Sander Zweerink

 

 

 

 

naar boven


Jan Wessels
Persoonlijk

Jan Wessels is geboren op 4 februari 1964 te Hengelo. Na zijn MEAO -diploma studeerde Jan van 1984 tot en met 1989 Trompet Jazz/Klassiek aan het Hilversumse Conservatorium bij Ack van Rooyen en Wim van der Vliet. Tijdens deze studie heeft hij van 1986 tot en met 1991 Compositie en Arrangeren gestudeerd bij Kenny Napper, Boudewijn Leeuwenberg en André Douw.

Uitvoerende Activiteiten
Als arrangeur voor het Metropole Orkest heeft Jan gearrangeerd voor onder meer de volgende uitvoerende artiesten :
Nick Brignola, Madeline Bell, Ronnie Cuber, Bart van Lier, Ronald Douglas, Ferdinand Povel, Marc van Roon, Wim Overgaauw, Alan Botchinsky, Freddie Cole, George Roberts, Lydia van Dam, Rob van Bavel, Laura Fygi, Benny Baily, Lew Tabackin, Stefon Harris, John Schroeder, Tony Lakatos, Birelli Lagrene, Menno Daams, Ernie Watts, Joke Bruis, Gerard Cox, Frits Lambrechts en Willem Nijholt.
Verder heeft Jan muziek gearrangeerd voor:
Dutch Jazz Orchestra, Millennium Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Orkest van het Oosten, NDR Big Band, Marinierskapel, Luchtmachtkapel, Willem Friso Kapel, Mini en Maxi, Jumpin' Jive, Lils Macintish, Paul de Leeuw, Cor Bakker, Dual City Concert Band, Demis Roussos, Rudy van Dalm, Ron Brandsteder, Midland Big Band, Herman Brood, Pierre Courbois en Lee Towers.
Gearrangeerde Film-produkties
Filmpje (Paul de Leeuw), Ellis in Glamourland
Gearrangeerde CD-produkties
Diversen (Liedjes met een hoepeltje er om ), Lils Macintosh (Black Girl / Edison Award), Herman Brood ( Back on the corner), Marco Bakker, Rudi van Dalm, Amsterdams Saxofoon Kwartet, etc. Uitvoerende artiest op CD-produkties
Millennium Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Kinderen voor Kinderen, Ebony Band, Glenn Miller Orchestra, Rob Janszen, New Concert Big Band, Jody Bernal, Frans Bauer, BZN, André Hazes,, Chris Beckers, Joe Bourne, Henk Ruiter, Robert Long, Jeans, Gotcha, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Maggie McNeal, Thijs van Leer, Boudewijn de Groot, Herman Brood, en diverse CD opnames met het Metropole Orkest.Als muzikant geparticipeerd in
Metropole Orkest, Millennium Jazz Orchestra, Skymasters, Ramblers, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Orkest van het Oosten, Concertgebouworkest, Jumpin'Jive, Glenn Miller Orchestra, Brussels Jazz Orchestra, New Cool Collective, Houdini's, King of Swing Orchestra, Big Band Bremen, Enterprise Big Band, Guus Tangelder Big Band, Big Band Straight Ahead, Orkest Paul Natte, Orkest Tonny Eyk, Orkest Lex Jasper, Orkest Dolf de Vries, The Beau Hunks, RTL Big Band, Timeless Orchestra Jos Beeren, e.a.
Docerende activiteiten
Jan doceert aan het conservatorium in Enschede en Zwolle.

Bron: website Jan Wessels

naar boven


Jan Hollander

 

 

 

naar boven


Marc Busscher begon zijn muzikale carriere toen hij zeven was bij fanfarecorps Excelsior in Woerden. Daar kreeg hij les van Frits Kleinhans, cornettist bij de K.M.K. Op zijn vijftiende jaar werd hij bij de egerländerkapel “die Original Rheinstädter Musikanten” gevraagd trompet te komen spelen en vanaf dat moment ontstond langzaam maar zeker zijn gekte voor egerländermuziek. Na het behalen van alle KNF- diploma’s besloot hij in 1990 voor te spelen op het Utrechts Conservatorium bij Wim van der Vliet. Deze studie sloot hij in 1997 af met een 9. In zijn conservatoriumtijd richtte hij het Nationaal Egerländer Orkest Nederland op, kortweg N.E.O.N., met medestudenten en aanvullend enkele goede amateurs. Maar helaas, muziekstudenten krijgen het druk, Marc moest alles in zijn eentje regelen en toen de bezetting niet groot genoeg meer was heeft hij besloten het orkest op te heffen.

Begin 2003 begon hij het dirigeren van egerländermuziek toch weer te missen en ging, puur uit nieuwsgierigheid eens kijken op internet of er soms ook dirigenten gezocht werden. Egerländer Kapel Ede had daar net een advertentie op gezet, en na een sollicitatieprocedure werd hij daar benoemd tot dirigent. Dit beviel wederzijds erg goed en leverde al snel resultaat op. Na anderhalf jaar promoveerde dit orkest naar de topklasse. Sinds januari 2005 is hij ook dirigent bij de kapel uit Woerden, “die Original Rheinstädter Musikanten”. Op trompet remplaceert hij sinds zijn conservatoriumstudie regelmatig bij onder andere de klassieke orkesten van de omroep, Holland Symfonia, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Gelders Orkest, orkesten van de Landmacht en vooraanstaande hedendaagse muziek ensembles als de volharding, het Asko- en het Schönberg Ensemble, met wie hij onder andere in Carnegie Hall in New York, Tokio Opera City en de Musikverein in Wenen concerteerde. Sinds het voorjaar van 2005 speelt hij regelmatig trompet bij Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten.

naar boven


Daniëlle Elsinghorst
Geboren te Winterswijk op 29 februari 1972. Na de lagere school volgde ze middelbaar onderwijs te Groenlo. In die tijd kwam ze in uitgebreid in aanraking met de muziek.
In de periode 1984 -1989 studeerde ze aan het conservatorium in Enschede tenortuba en trombone en vervolgde haar opleiding van 1992 tot 1995 aan het conservatorium in Den Haag.
Van 1993 tot 1998 speelde ze in de theaterproductie Scherzo van Mini en Maxi in uitverkochte zalen en vervulde daar zowel een muzikale, solistische als visuele rol in het programma.
Van 1997 tot 2000 was Danielle vaste remplaçant bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en bij de Johan Willen Frisokapel en deed mee aan diverse producties zoals: Taptoe Breda, Amerika-programma, Warschau, kerstconcerten, millenniumconcerten en diverse Cd-opnamen.

In 1999 speelde ze bij het Kerstcircus Barendi de solo van Flight of te bumble-bee op trombone.

Vanaf 1997 tot nu is Danielle 1ste tenorhorniste bij het orkest “Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten”.
Daarnaast houdt zij zich bezig met het arrangeren en bewerken van diverse bladmuziek o.a het uitschrijven van de niet in druk verschenen opnames van Ernst Mosch, bewerkt ze eigen solo’s zoals Carnaval de Venice en Für meine Freunde en doet ze solistische optredens bij verschillende orkesten.

Zij houdt haar muzikale kennis niet voor zichzelf maar brengt die ook over op anderen, want ze was docente trombone en tenortuba verbonden aan de Harmonie in Barneveld.

naar boven


Henk Vruggink

 

 

 

 

 

naar boven


Jan de Rhoter, 24 oktober 1954 te Rhenen. janderhoter@hetnet.nl
Na het concervatorium te Utrecht met succes te hebben doorlopen, is Jan vanaf oktober 1978 als klarinettist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Vanaf 1983 bespeelt hij bij deze kapel de basklarinet in concertformatie en naast klarinettist, is hij ook als slagwerker (slagbekkens) inzetbaar bij buitendiensten.
November 2004 is hij bij de kapel met functioneel leeftijd ontslag gegaan. Naast zijn werkzaamheden bij de kapel is hij in z'n vrije tijd volop bezig met de edele zangkunst in diverse ensembles in de regio Zuid-Holland-Zuid.

naar boven


Paul Dzon, geboren in 1957 in Maastricht, begon zijn muzikale carrière op 12-jarige leeftijd op klarinet bij het harmonieorkest "De Gele Rijders" in Maastricht. Na de middelbare school studeerde hij klarinet aan het Conservatorium in Maastricht bij de heer B. v.d. Akker en HaFa- directie bij de heren Cardous en Koekelkoren.
Deze studies sloot hij af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus klarinet (1979), Directie Ha/Fa (1980) en Uitvoerend Musicus klarinet (1981). Tijdens zijn opleiding speelde hij bij het Hongaars-Roemeens ensemble "Haira", waar hij ervaring voor vele van zijn latere composities en arrangementen opdeed. Sinds 1980 is hij als klarinettist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Rotterdam.
Vanaf 1987 componeert en arrangeert Paul Dzon voor fanfare, harmonieorkest, klarinet kwartet, saxofoon kwartet, drumfanfare, malletband en diverse andere bezettingen.

Voor blaasorkest componeerde hij de volgende werken: Kolo, Caçak, Hora en Saxomania.
Tot zijn arrangementen horen onder meer: Cîocalia, Zwei Gitarren, Valse Triste (allen voor viool en harmonieorkest), Caleidoscope (bariton sax en harmonieorkest), Roemeense Dansen en The Balkan Clarinet. Diverse van zijn composities en arrangementen zijn door de Marinierskapel op CD gezet.
Als klarinet docent geeft hij voornamelijk privé les in de regio.
Bij Mansarda - Sintra verschenen van zijn hand:
* Cacak (harmonie/fanfare + percussiegroep ad lib.)
* Hora (harmonie/fanfare)
* Rumanian Dances (harmonie)
* Three Folk Dances for Bass Clarinet and Band (basklarinet + harmonie)
* Do Bethlehemu (harmonie/fanfare + koor SATB)
* A Polish Christmas Celebration (harmonie)
* Lulajze Jezuniu (harmonie/fanfare + koor)
* Lulajze Jezuniu (harmonie/fanfare + koperkwintet)
* Na Boze narodzenie (harmonie/fanfare + klarinet of saxofoonkwartet)
* Three Balcan Pieces (jeugdorkest)

naar boven


Berry Tanck

 

 

 

 

naar boven


Evert Josemanders

 

 

 

 

naar boven


Christian Ansink heeft gestudeerd aan het Twents Conservatorium bij Gerrit Boomsma en aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel. In 1990 haalde hij zijn D.M.diploma en in 1993 Cum Laude zijn U.M. diploma. Sinds 1990 is hij 1/plv.1-ste trombonist bij Het Gelders Orkest.

Hij speelt tevens in het Nederlands Trombone Kwartet dat werd in 1986 opgericht door vier studenten van het Rotterdams Conservatorium, met als doel de kamermuziek te ontdekken. Het doel van het Nederlands Trombone Kwartet is het onder de aandacht brengen van de veelzijdigheid van de trombone en men doet dit door een gevarieerd repertoire, van renaissance tot hedendaagse muziek, ten gehore te brengen

naar boven


Arjan Stroop

 

 

 

 

 

naar boven


Marcel Loff, Geb. 06-08-`70.
Woonplaats; Oldenzaal.
De hoofdvakken Bas-tuba en Bastrombone gestudeerd aan het Twents Conservatorium te Enschede.
In 1995 afgestudeerd op Bas-tuba, en in 1996 afgestudeerd op Bastrombone.
Vanaf 1995 tot 1999 werkzaam geweest bij Joop v/d Ende.
Gespeeld in het orkest van o.a. de musical´s Evita, Joe the musical, Anatevka, Chicago.
Sinds 1999 werkzaam bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht als Tubaist.
Dirigent van verschillende verenigingen, o.a. de Bonkenbargkapel te Oldenzaal.

naar boven


Holger Müller

 

 

naar boven


Marleen Tiggeloven

 

 

 

naar boven


  Home | Welkom | Kapelmeester | Ernst Mosch | Egerland | Agenda | Pers | Discografie | Biografie | Orkest | Foto's | Video | Liedteksten | Contact | Radio | Links | Gastenboek |