Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten - Egerlandermusikanten

Het meest succesvolle blaasorkest van Nederland

Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten

Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten

Herman Engelbertinck was 26 jaar lang vast lid van het orkest van Ernst Mosch. In die 26 jaar miste hij geen optreden, op meer dan 60 miljoen verkochte platen is Herman als baritonnist te horen. Hij weet dan ook als geen ander hoe de geliefde Böhmische blaasmuziek hoort te klnken. Zijn orkest bestaat uit muzikanten, de meesten beroeps, die hun sporen in de muziekwereld reeds hebben verdiend. Ook wordt jong talent de kans gegeven zich binnen dit orkest te onwikkelen.

Het retoire bestaat uiteraard uit veel muziek van Ernst Mosch met daarnaast veel klassiekers afgewisseld met nieuwe veelal unieke werken speciaal voor dit orkest geschreven. Diverse solisten uit eigen gelederen treden regelmatig voor het voetlicht. Enkele vaste gezichten van het orkest zijn beroemdheden op zich. Geert Sprick is de vaste presentator van de Egerländer Musikanten. Als kapelmeester stond hij jaren voor de "Glanerbrugger Muzikanten", Geert is wekelijks op RTV-Oost te horen als presentator van het programma "Even Uitblazen"en "Ziezo Zaterdag". Holger Müller is een autoriteit op het gebied van slagwerk. In Duitsland wordt hij regelmatig als gastspeler gevraagd, geeft hij workshops en is hij sessie-muzikant voor diverse geluidopnames. Daarnaast is hij natuurlijk ook de bekende slagwerker van het orkest van Enst Hutter.

Een optreden van Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten betekend blaasmuziek van de bovenste plank. Kwaliteit staat altijd op de eerste plaats. Om deze redenen speelt het orkest bij voorkeur in theaters of concertzalen waar u in alle rust kunt genieten van de prachtige muziek.  


 

Concert 20 November 2022, Fulco Theater IJsselstein

Concert 20 November 2022, Fulco Theater IJsselstein

Binnenkort in het Fulco theater in IJsselstein.... Kaarten:https://www.fulcotheater.nl/herman-engelbertincks-egerlander-musikanten

Lees verder

Puussen in Velthusen 2020

Puussen in Velthusen 2020

Een decenium lang "Puussen in Velthusen" 
Zaterdag 11 en zondag 12 juli vindt de 10e editie van dit blaasmusiek evenement plaats...
Lees verder

Concert 13 december 2020

Concert 13 december 2020

Op zondag 13 december treden de Egerlander Musikanten op in theater Hanzehof te Zutphen...

Lees verder

Kapelmeester

Herman Engelbertinck

Muzikant, dirigent, uitvinder, podiumbouwer.

Als 8 jarig jongetje speelde hij al trompet in het café van zijn vader. Daarna volgde een carriere als marinier en speelde hij  maar liefst 26 jaar in het befaamde orkest van Ernst Mosch.

Klik hier en lees meer.

"Puussen in Velthusen"

Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten speelden 14 juli 2019 voor de 9e keer in Veldhausen (D) tijdens het door Herman georganiseerde evenement "Puussen in Velthusen".
Als speciale gasten trad de Oostenrijkse formatie "Da Blechhauf'n" op.  In deze livestream is het complete concert terug te beleven.

Video's

Van veel optredens van de Egerlander Musikanten zijn video opnames gemaakt. Dit is een registratie gemaakt door RTV-Oost gemaakt in de "Meenthe" te Steenwijk tijdens het Fest der Blasmusik. Voor meer videos van Herman Engelberinck en zijn orkest klik hier

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag eens een concert van de Egerlander Musikanten bijwonen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief, zo blijft u altijd op de hoogte van onze activiteieten.