Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten - Kapelmeester

Herman Engelbertinck

Kapelmeester Herman EngelbertinckHerman Engelbertinck (Oldenzaal, Nederland, 29 september 1945) muzikant, dirigent, uitvinder, podiumverhuurder 

Herman werd geboren in het Twentse Oldenzaal waar zijn ouders een café runden. Zijn vader was een bekende Oldenzaler met de bijnaam "Marinus van de Plag". Blaasmuziek stond thuis hoog in het vaandel en als 8 jarige jongen speelde Herman al in het café van zijn vader. Herman had talent en kreeg al op jonge leeftijd trompetles van dhr. G. Kerkhof, solotrompettist van het Overijssels Philharmonisch Orkest. Daarna schakelde hij over op trombone en werd aangenomen op het conservatorium te Enschede. Daar studeerde hij bij Dhr. G. Boomsma, solotrombonist van het Overijssels Philharmonisch Orkest.

Marinier Herman EngelbertinckIn 1964 trad Herman toe tot de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als trombonist speelde hij 10 jaar bij dit gerenomeerde orkest totdat hij in 1971 werd gespot door Ernst MoschKönig der Blasmusik. Ernst Mosch was toen in Nederland om een Edison in ontvangst te nemen. Ernst Mosch hoorde Herman spelen tijdens plaatopnamen van de Marinierskapel met de Dutch Swing College Band en bood Herman een plek aan in zijn orkest. Ruim 26 jaar maakte Herman deel uit van "Ernst Mosch und seine Orginal Egerländer Musikanten" waar hij al die tijd bariton speelde. Met dit fameuze orkest deed Herman honderden concerttournees in diverse landen met als hoogte punt een concert in de Carnegie Hall in New York.

Herman initieerde ook concerten van Ersnt Mosch u.s. Orginal Egerländer Musikanten in Nederland. Hiervoor werden evenementenhallen afgehuurd en Herman verhuurde hiervoor zijn eigen stoelen. De verhuur van stoelen werd al snel uitgebreid met het bouwen van podiums. Herman was een pionier op dat gebied en zijn technisch inzicht kwam hierbij uitstekend van pas. Hij heeft aan de wieg gestaan van "Mojo Concerts" Nederlands grootste organisator van popconcerten. Voor Mojo bouwde Herman in de begin jaren podiums waarop de groten der aarde hebben gestaan zoals: Queen, Madonna,  Rod Stewart en vele anderen. Ook realiseerde Herman podiums voor de ongekroonde koning van Ahoy: Lee Towers. Deze deed inspiratie op in Las Vegas voor zijn grote shows welke door de vindingrijkheid van Herman ook  in Nerderland gerealiseerd konden worden. Nog steeds staat Herman aan het roer van zijn bedrijf QPO-innovations gespecialiseerd in de verhuur van grote podiums voor harmonie en symphonie orkesten.

terug